Știrile PROTV: Prima interventie de chirurgie robotica efectuata de robotul daVinci a avut loc la Spitalului Sf. Constantin din Brasov

Știrile PROTV: Prima interventie de chirurgie robotica efectuata de robotul daVinci a avut loc la Spitalului Sf. Constantin din Brasov

Sursa: StirilePROTV, Data publicarii: 27 Martie 2017

Premiera pentru sistemul medical privat din Romania: astazi a avut loc in cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brasov prima serie de interventii de chirurgie robotica efectuate cu ajutorul robotului daVinci.

Prima interventie chirurgicala, prostatectomia robotica, este considerata „standard de aur” in tratamentul chirurgical al cancerului de prostata si va fi efectuata de o echipa de medici urologi, sub coordonarea Dlui Prof. Dr. Ioan Coman.

Odata cu Inaugurarea Centrului de excelenta in chirurgia robotica, ocazionata de aceste prime interventii chirurgicale, se alatura echipei Spitalului Sf. Constantin din Brasov o echipa de la clinica Endo Plus Cluj, compusa din Dl. Prof. Dr. Ioan Coman, medic primar urolog, Sef Lucr. Dr. Nicolae Crisan, medic primar urolog si Dr. Deliu-Victor Matei, medic primar urolog din Milano, urologi cu vasta experienta in chirurgia robotica si chirurgia urologica oncologica.

Spitalul Sf. Constantin Brasov isi confirma, prin introducerea chirurgiei robotice, in urma unei investitii de peste 2 milioane de euro, pozitia in topul spitalelor private din Romania, oferind pacientilor servicii medicale la nivel calitativ international.

Anul 2017 reprezinta un punct cheie in istoria Spitalului Sf. Constantin, atat prin extinderea intr-o noua locatie, cat si prin diversificarea gamei de servicii oferite. Implementarea chirurgiei robotice, un deziderat al echipei chirurgicale inca de la inaugurarea spitalului, vine in completarea celorlaltor inovatii si premiere in domeniul medical prin care s-a remarcat spitalul brasovean in decursul celor sase ani de activitate, reprezentand urmatorul pas firesc in evolutia Spitalului Sf. Constantin si inca o dovada a faptului ca performanta medicala de nivel international poate fi atinsa in sistemul medical privat din Romania.

 Cum functioneaza chirurgia robotica

Chirurgia asistata de robot, numita si ”chirurgie robotica”, presupune utilizarea unui sistem revolutionar care include un brat dotat cu o camera de inalta rezolutie si mai multe brate mecanice cu instrumente chirurgicale.

Acestea sunt deosebit de flexibile si sunt conectate la o consola computerizata, care este actionata de chirurg. Chirurgul, asezat la consola pozitionata langa masa de operatie, controleaza cu o siguranta sporita bratele robotului, beneficiind de o imagine 3D, marita, de inalta rezolutie.

Avantajele chirurgiei robotice

Cu ajutorul chirurgiei robotice este posibila efectuarea anumitor interventii chirurgicale delicate si complexe care ar fi deosebit de dificile, riscante sau chiar imposibile prin tehnicile conventionale.

Avantajele incontestabile ale utilizarii robotului daVinci sunt precizia sporita, cresterea gradului de siguranta, dar si riscul scazut de sangerare si infectie. Pe langa acestea trei, se mai adauga si recuperarea rapida, cicatricile de dimensiuni reduse si gradul ridicat de flexibilitate si confort pentru pacient si chirurg.

Nu există comentarii

Scrie un comentariu

BACKED BY THE BEST

OUR GREAT SPONSORS

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.
TE INVITĂM SĂ NE CONTACTEZI

DATE DE CONTACT

Pentru informații suplimentare, pentru a obține o a doua opinie medicală de la medicii noștri sau pentru programarea consultațiilor și intervențiilor de chirurgie robotică, ne puteți contacta telefonic la Call Center 0268.300.300 sau ne puteți lăsa un mesaj folosind formularul de mai jos:

Adresă:

SPITALUL SF. CONSTANTIN
(Teo Health S.A.)

J08/419/2010
CUI: 26769017
Str. Iuliu Maniu nr.49
Brașov - România

Telefon:

CALL-CENTER: +4 0268.300 300
Fax: +4 0268.300 329

Program:

Programul de lucru al Spitalului Sf. Constantin:
Luni - Vineri
 | 07:00 - 20:00
Sâmbătă | 09:00 - 13:00 (externări)
Duminică| 12:00 - 16:00 (internări)

Program Call Center:
Luni - Vineri |
07:00 - 20:00
ARE YOU READY?

GET 907 THEME NOW