Chirurgia Oncologică daVinci pentru afecțiuni colorectale

Chirurgia Oncologică daVinci pentru afecțiuni colorectale

Cancerul colorectal. De ce este chirurgia daVinci opțiunea cea mai bună pentru dumneavoastră?

Cancerul colorectal – cancerul colonului și rectului – este al treilea tip de cancer ca frecvență, atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor.1 În fiecare an, în Statele Unite ale Americii sunt diagnosticați cu cancer colorectal peste 150.000 de oameni.2

Colonul și rectul alcătuiesc intestinul gros iar funcția lor principală este de a elimina reziduurile solide din organism. În general cancerul de colon apare la nivelul mucoasei peretelui intestinal și se poate extinde la ganglionii limfatici și organele învecinate.

Simptomele cancerului colorectal pot include: prezența sângelui în scaun, constipație, subțierea scaunului, scădere în greutate inexplicabilă, balonare, oboseală cronică.

Tratament:

Chirurgia reprezintă tratamentul de elecție în cancerul colorectal. De primă intenție este rezecția segmentului de colon afectat sau a rectului. Integritatea tractului digestiv se reface printr-o tehnică numită anastomoză intestinală. Prin aceste intervenții se îndepărtează tumora, păstrându-se funcționarea normală a intestinului.

Majoritatea intervențiilor colorectale se realizează prin incizii abdominale mari, ce se pot întinde chiar de la stern la pubis. Chirurgia deschisă a cancerului colorectal poate fi dureroasă pentru pacient, implică un risc crescut de infectare și necesită o spitalizare prelungită. Deși rezecția este un tratament relativ sigur pentru cancerul colorectal, este posibil să nu fie indicată în toate cazurile.

Întrebați medicul dumneavoastră despre opțiunile terapeutice, precum și despre riscurile și beneficiile pe care le implică.

Chirurgia daVinci pentru cancerul colorectal: o intervenție mai puțin invazivă

Dacă vi s-a recomandat tratamentul chirurgical pentru cancerul colorectal, întrebați-vă medicul dacă puteți beneficia de o intervenție minim-invazivă eficientă – chirurgia daVinci pentru cancerul colorectal. Sistemul daVinci folosește tehnologii de ultimă oră pentru a-i oferi medicului o precizie mai mare decât instrumentele convenționale.

Prin comparație cu chirurgia deschisă, chirurgia daVinci le oferă pacienților mai multe beneficii:

  • un control mai bun al cancerului în multe cazuri3
  • reluarea mai rapidă a tranzitului intestinal
  • revenirea rapidă la o dietă normală
  • durere post-operatorie redusă
  • pierdere de sânge redusă
  • risc scăzut de infecție
  • durata redusă de spitalizare
  • recuperare rapidă

Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale, aceste beneficii nu pot fi garantate, ele depinzând de cazul particular al fiecărui pacient.

Sistemul chirurgical daVinci

Sistemul de chirurgie daVinci a fost folosit pentru sute de mii de intervenții în întreaga lume și este proiectat pentru a le asigura chirurgilor tehnologii de ultimă oră precum o imagine tridimensională mărită. Medicul controlează sistemul daVinci, care transformă mișcările mâinilor sale în mișcările mult mai fine și mai precise ale unor microinstrumente introduse în corpul pacientului prin intermediul unor mici incizii. Deși este numit „robot”, sistemul daVinci nu acționează independent, operația fiind realizată integral de doctor.

Tehnologia daVinci îi permite însă chirurgului să realizeze intervenții chirurgicale complexe prin orificii foarte mici. În consecință, pacientul își va putea relua mult mai repede activitățile curente, comparativ cu o intervenție chirurgicală clasică, deschisă.

Medicul dumneavoastră este unul dintre chirurgii care oferă tratamente chirurgicale inovatoare și dețin competențe în domeniul chirurgiei daVinci.

Referințe:

1http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/treatment/rectal/HealthProfessional/page2
2American Cancer Society. Cancer Facts and Figures 2008.
3Hellan M, Anderson C, Blenhom JD, Paz B, Pigazzi A. Short-Term Outcomes After Robotic-Assisted Total Mesorectal Excision for Rectal Cancer. Annals of Surgical Oncology. 200710;1245

Nu există comentarii

Scrie un comentariu

BACKED BY THE BEST

OUR GREAT SPONSORS

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.
TE INVITĂM SĂ NE CONTACTEZI

DATE DE CONTACT

Pentru informații suplimentare, pentru a obține o a doua opinie medicală de la medicii noștri sau pentru programarea consultațiilor și intervențiilor de chirurgie robotică, ne puteți contacta telefonic la Call Center 0268.300.300 sau ne puteți lăsa un mesaj folosind formularul de mai jos:

Adresă:

SPITALUL SF. CONSTANTIN
(Teo Health S.A.)

J08/419/2010
CUI: 26769017
Str. Iuliu Maniu nr.49
Brașov - România

Telefon:

CALL-CENTER: +4 0268.300 300
Fax: +4 0268.300 329

Program:

Programul de lucru al Spitalului Sf. Constantin:
Luni - Vineri
 | 07:00 - 20:00
Sâmbătă | 09:00 - 13:00 (externări)
Duminică| 12:00 - 16:00 (internări)

Program Call Center:
Luni - Vineri |
07:00 - 20:00
ARE YOU READY?

GET 907 THEME NOW